The Free Lunch

free_lunch (1)

Ingyen ebéd nem létezik – tartja a közhely. Ezt mi is beláttuk, hiszen múlt héten kaptunk egy esetet lassú emésztésre az ingyenes üzleti modellek témakörében. Hogy miről is szólt pontosabban?

Egy közösségi média analitikai megoldásra alapuló startup vállalkozás esetét mutatja be. A három vállalkozó “freemium” modell (pl. Dropbox) mellett döntött a vállalkozás indításakor, azonban a gyorsan növekvő felhasználó szám valamint az ő igényeik kielégítése minden idejüket és energiájukat felemésztette, így nem fejlesztették ki a prémium szolgáltatásokat. Ebből kifolyólag nincs is semmi nemű jövedelemforrásuk a kezdeti támogatásokat leszámítva, és épp a csőd szélén táncol a vállalkozásuk…

A kiindulási alapunk az volt, hogy a kiválasztó versenyünk előszobájaként meghirdetett SolveIT verseny döntős esete volt ez idén. Így megnéztük, mi mit tudunk kezdeni az esettel. Külön figyeltünk arra, hogy alkalmazzuk a prezentációs tréningen tanultakat is. Alapvetően azt mondhatjuk, hogy ezt sikeresen végrehajtottuk, ugyan az eset az átlagosnál rövidebb volt, de a munkatempónk jelentősen javult a korábbiakhoz képest. Így gyakorlatilag 2 rövid délutáni szeánsz után készen is voltunk a megoldásunkkal.

Mindent egybevetve nagyon jól sikerült a prezentáció. Sok pozitív véleményt kaptunk, és mi is teljesen elégedettek voltunk a teljesítményünkkel. A különböző forgatókönyvek közötti döntést teljesen a pénzügyre alapoztuk, sok számítással alátámasztva. Ezáltal a “termékünk” minősége garantált volt. A gondolataink csokorba szedésénél pedig óriási segítségünkre volt az elmetérkép alkalmazása. Ebből kiindulva fejtettük ki a mondandónkat, és teljesen analóg módon építettük fel a prezentációnkat. Majd összeraktuk a diákat külön-külön, és összegyűltünk próbálni. Ezzel viszonylag sok időt töltöttünk, ami nagyon meg is látszott az előadásunkon is.

Ez volt az utolsó – szeptembertől számolva a tizenkilencedik – felkészülési esetünk, így Szingapúrban fogjuk a kerek 20. közös előadásunkat megtartani! Bizakodva várjuk, hogy mi vár majd ránk, addig pedig tanulás a program. Így következő bejegyzésünk is már a verseny közben/után várható.

Jani, Marci, Patrik

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s