Szingapúr – A leghosszabb nap

Elérkezett a kedd reggel, az esetkidolgozás napja. Előzetesen annyit tudtunk, hogy valószínűleg az előző napi workshop-pal lesz kapcsolatos a téma, illetve hogy két esetet kell majd kidolgoznunk a 24 óra alatt. A tavalyihoz képest annyi változás történt, hogy az “A” és “B” esetet is megkaptuk rögtön a kezdéskor, így szabadon lehetett beosztani az időnket. A korábbi tapasztalatok alapján előre elhatároztuk, hogy 4 (de inkább 5) óra alvásra és 2-3 óra próbálásra legalább szükségünk lesz egy jó prezentációhoz. Az esetek közötti időt 9-7 óra arányban terveztük az “A” eset javára, mivel ezzel lehetett továbbjutni a középdöntőbe. A verseny lebonyolításáról annyit érdemes tudni, hogy alapvetően három fordulóból állt, azonban minden körből vigaszágra kerülhettek a kiesők, ahol még egy további esélyt kaptak egy rövid prezentációval a továbbjutásra.

Competition-FlowA verseny lebonyolítása

Ahogy a hétfő esti sorsoláson kiderült a 4. hullámban kaptuk meg az esetet, így szerencsére kicsit több időnk volt pihenni a csapatok többségénél. Így kedden reggeli után 8:30-kor érkeztek meg a szervezők az esetet tartalmazó kis csomaggal.

Rögtön neki is estünk az “A” esetnek. A téma a Sentosa Island nevű helyi szórakoztatópark / szabadidőközpont hűségprogramjának a megújításról szólt elsősorban. Így tehát mondhatni gyakorlatilag egy marketinges esetet kellett megoldanunk, amit nagyon minimálisan lehet az IT-hoz kötni. Szerencsére korábban már találkoztunk hasonló jellegű esetekkel, így tudtuk tartani a tervet és délután 4 után nem sokkal kész volt flipchart-on a megoldásunk, fél6-ra pedig már a beadandó diasor is 90%-os volt. Időközben kaptunk ebédet, majd vacsorát is szervezőktől, sajnos sok jót nem tudunk mondani a 90 centes kaját tartalmazó tálakról (mint utólag kiderült a többi csapat sem barátkozott meg túlságosan ezzel).

Megy a munkaMegy a munka

Ezután nekiálltunk a “B” eset megoldásának, az előzővel ellentétben itt egy egészen komplex IT jellegű problémát kellett megoldani. Alapvetően a különböző rendszerek integrációja volt terítéken, valamint a meglévő mobil alkalmazás bővítése analitikai eszközökkel (pl. személyre szabott ajánlatok). A munka továbbra is hasonlóan gördülékenyen zajlott, ugyan a vége felé kevésbé hatékonyan, valószínűleg kiment már a menetközben magunkba diktált 1,4 liternyi Starbucks-os kávé. Végül kb. 2 óra csúszással éjjel 1 órára sikerült elkészülni a beadandó diasorral. Ezután még készítenünk kellett egy nagy poszter formátumú kivonatot a “B” esetből, mivel a vigaszágon ezen keresztül kell bemutatnunk a megoldásunkat, ha arra kerül a sor. Ezt viszonylag gyorsan oldottuk meg, a leglényegesebb ábrákat vágtuk ki a teljes preziből, hogy minél egyszerűbben érthető legyen a zsűri számára.

Napi kávétermelésünkNapi kávétermelésünk

Gyors szövegírás után úgy döntöttünk, hogy az alvásidőt 4 órára redukáljuk (mint utólag kiderült még így is mi pihentünk az egyik legtöbbet a csapatok közül) és reggel próbálunk az “A” esetre. Így is tettünk, fél7-kor keltünk és a maradék 2 órában összepróbáltuk az előadást, illetve véglegesítettük a diasorokat. Pontban 8:30-kor jöttek is a pendrivera mentett megoldásunkért, ezután még volt 1 óránk megreggelizni és lezuhanyozni, hogy a lehető legjobb formánkat hozhassuk a prezentáció során. 9:30-kor elindultunk az egyetem épületébe, amely ugyan csak 10 percnyi sétára van a hoteltől, de annyira meleg volt, hogy egy újabb zuhanyzás indokolt lett volna számunkra. Két gyors próbára volt még időnk, mielőtt 10:15-kor bementünk volna prezentálni a zsűrinek.

Jani, Marci, Patrik

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s