Szingapúr – Az Előadás

DSC02593

1. felvonás

Szerda reggel 10:15 perckor pontban nekiálltunk az “A” eset prezentációjának. Mi adtunk elő utolsóként a divíziónkból, a BINUS University (Indonézia, tavaly döntős, 2. helyezett), HEC Montreal (Kanada, tavaly döntős, 4. helyezett) és a TU Dortmund csapatai után. Egy körülbelül 50 fős előadó teremben ült a három tagú zsűri, és a többi néző. Ők a divízióban érintett felkészítő tanárok voltak, így ott ült Péter is közöttük. Nagy segítség volt számunkra, hogy voltak monitorok is a teremben, amit a közönség mögött, felül helyeztek el, így láthattuk a diáinkat anélkül is, hogy hátrafordulnánk. A prezit elég gördülékenyen kezdtük, az időbeosztással azonban akadtak problémáink. A vége nagyon ki lett centizve. A kérdésekre is tudtunk jól válaszolni, a háttérdiákkal alátámasztva. Majd visszakísértek a felkészülő termünkbe, ahol nekiálltunk a második esethez tartozó szöveg kidolgozásának. Innen mentünk ebédelni, ahol találkozhattunk Péterrel. Elmondta, hogy tetszett neki a prezentációnk, és hogy ugyan nem volt tökéletes az előadásmód, de a kreatív tartalom kiemelte a divízió többi előadása közül. Majd ebéd után következett az első forduló eredményhirdetése. Ekkor tudtuk meg, hogy másik 9 csapattal (a csoportunkból HEC Montreal egyemével) együtt, egyenes ágon bekerültünk az elődöntőbe!

2. felvonás

A továbbjutásból új erőt merítve mentünk vissza, ezúttal már egy másik terembe, ahol még véglegesítettük a szövegünket a második prezentációra, és nekiálltunk gyakorolni, hiszen volt még nagyjából 1,5 óránk. Az előző körhöz hasonlóan egészen pontosan, 14:05-kor behívtak minket, hogy prezentáljunk. Ebben a körben már nem volt elkülönített Q&A rész, hanem a zsűrik a 15 perces prezentáció folyamán bármikor belekérdezhettek. A kérdések nem voltak könnyűek menet közben sem, de mindegyikre sikerült lényegre törő választ adnunk, majd folytatni a prezentációnkat. Péter arcán végig látszott az, hogy ő is nagyjából annyira izgulhat, mint mi. A teremből kilépve azonban mind a hárman úgy gondoltuk, hogy a prezentáció nem is mehetett volna jobban. A megoldásunkat is szerettük, és ezt meg is tudtuk mutatni a zsűrinek. Mindent bele tudtunk adni, és a lehető legjobb formánkat hoztuk. Ezért is nagyon boldogak és felszabadultak voltunk innentől, habár eddigre már a gingko bogyó hatása is tompulni látszott, és erősen ránk tört a fáradtság. Ekkor lementünk egy szabadtéri előadóhoz, ahol rövidesen egy délutáni teázással készültek a szervezők, amíg a zsűri döntést hoz. Itt beszélgettünk Péterrel, aki elmondta, hogy neki is nagyon tetszett a megoldásunk és az előadásunk is, de megoldás szempontjából nem volt érdemi eltérés egyik csapat között sem. Viszont néhány független néző szerint a prezentációnk benne volt legjobb három között a csoportban. Eközben a másik ágon lefutott az első vígaszág, és ennek a két fordulónak az eredményét együtt közölték némi késéssel, fél 4 magasságában. Itt tudtuk meg, hogy sajnos nem jutottunk tovább egyenes ágon a döntőbe. Így az utunk a második vígaszágba vezetett tovább.

3. felvonás

IMG_0652Pózolás a poszterünkkel

Ekkorra már nagyon fáradtak voltunk, hiszen nagyon intenzív nap volt mögöttünk, és a verseny is nagyon fárasztó volt. De egy Péterrel folytatott rövid taktikai megbeszélés után megtaláltuk a plakátunkat a kiállított darabok között, és egy expo-hoz hasonlóan vártuk a zsűri tagjait, akik körbejártak, és beszélgettünk velük a megoldásunkról. Jöttek is több hullámban, és rögtönöztünk is nekik egy rövid pitch-et, hogy megszerettessük velük a megoldásunkat. Ami kifejezetten jó volt ebben a fordulóban az az, hogy azonnali visszajelzést kaptunk néhányuktól néhány szó terjedelemben. Az ötödik ilyen – általában 3-4 tagú – delegáció után ért véget ez a forduló is, öt óra magasságában. Ekkor felmentünk egy előadó terembe, ahol némi további várakozás után a vígaszágból döntőbe jutott csapatok kihirdetése következett. Ez úgy fél hattól hatig tartott, a zsűrik némi átfogó véleménynyilvánítása után. Így tudtuk meg, hogy nem jutottunk be a legjobb hat közé. Ezzel kapcsolatban azonban elég ambivalens érzéseink voltak. Egyrészt sajnáltuk, hogy nem jutottunk tovább, mert már kezdtünk komolyan reménykedni a jól sikerült második prezentáció után, hogy sikerülhet, viszont azt is éreztük, hogy szörnyű lenne két óra múlva egy 12 órás esetet kapni még, hiszen nagyon fáradtak voltunk egy ilyen sűrű és intenzív nap végén, 4 óra alvással a hátunk mögött.

Utószó

Mindent egybevetve úgy gondoljuk, hogy a megoldásunk jó volt, és az időnkkel sem tudtunk volna jobban bánni. Az első prezentációnk is egész jól sikerült – mint ahogy azt az is mutatja, hogy továbbjutottunk vele – viszont a második prezentációnkkal kapcsolatban csak jó érzések keringenek bennünk. Habár tényleg sajnáljuk, hogy nem jutottunk tovább a döntőbe, hiszen ez volt a kitűzött célunk, de jó érzés, hogy nem maradt bennünk semmi, minden tudásunkat bele tudtuk adni. Úgy gondoljuk, hogy ez a legfontosabb, és rendkívül büszkévé tesz a tudat, hogy a világ minden pontjáról összeverbuválódott mezőnyben sikerült a legjobb 10 közé jutnunk!

Ez után pedig jöhet némi pihenés.

Jani, Marci, Patrik

IMG_0658A verseny fáradalmainak kipihenése

Reklámok

One thought on “Szingapúr – Az Előadás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s